-
Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek 27.03.2023
pon.Weka (pieczywo pszenne) (1) z masłem (2), płatki z mlekiem (1,2),
banan
309,00 kcal Zupa brokułowi z makaronem, zabielana śmietaną (1,3,4,13)
Naleśniki z musem serowo-bananowym (1,2,3)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)
580,00 kcal Mus grysikowy z sokiem malinowym (1,2)
163,00 kcal 28.03.2023
wt.Chleba mazowiecki (1,8,9)
Chleb graham (1,8,9) z masłem (2), pasta z twarogu i ryby w pomidorach (1,4), szczypiorek.
Herbata z cytryną
328,00 kcal Zupa krupnik z kaszą, zabielany śmietaną (1,3,4,13)
Ziemniaki, schab w sosie warzywnym, sałata masłowa, pomidor, ogórek (1,2,3)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)
495,00 kcal Koktajl owocowy (2)
Pałeczki kukurydziane
220,00 kcal 29.03.2023
śr.Chleb mazowiecki (1,8,9)
Chleb Babuni (1,8,9) z masłem (2)
Szynka (1,2,8,11,13)
Ogórek
Kawa zbożowa (2)
253,00 kcal Barszcz biały z jajkiem ziemniakami, zabielany śmietaną (2,3,18,13,8,9),
Makaron z jabłkami (1,2,3)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)
580,00 kcal Piernik ze śliwką (1,2,3)
Mleko (2)
200,00 kcal 30.03.2023
czw.Chleb mazowiecki (pszenno-żytni)(1,8,9)
Chleb graham (pszenno-żytni)(1,8,9) z masłem (2), pasta jajeczna z rzodkiewką
Kakao (2)
290,00 kcal Zupa ziemniaczana z koperkiem zabielana śmietaną (1,3,4,13)
Risotto, brokuł, kalafior (1,2,3)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)
500,00 kcal Sok owocowa-warzywny
Paluszki delikatesowe
160,00 kcal 31.03.2023
pt.Chleb mazowiecki (1,8,9)
Chleb rodzinny (1,8,9)
Z masłem (2) serem żółtym (2) i pomidorem
Kakao (2)
283,00 kcal Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną (1,3,4,13)
Ziemniaki, ryba w panierce, kapusta kiszona z jabłkiem i marchewką
(1,2,3,4)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)
536,00 kcal Zupa mleczna (2)
Herbatniki bezcukrowe
232,00 kcal
-
WYKAZ ALERGENÓW
1.Gluten: pszenny, żytni
2. Mleko
3. Jajka
4. Ryby
5. Skorupiaki
6. Orzechy
7. Orzechy ziemne (arachidowe)
8. Soja
9. Sezam
10. Dwutlenek siarki i siarczany (E220-228)
11.Gorczyca
12. Łubin
13. Seler
14. MięczakiWędliny mogą zawierać śladowe ilości: zbóż, białek mleka krowiego, soji, gorczycy, selera wg producenta
Potrawy przygotowane są zgodnie z systemem HACCP.
Woda dostępna w ciągu całego dnia pobytu dziecka w przedszkolu.Życzymy SMACZNEGO!
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
PRZEPRASZAMY!
-
Fakty żywieniowe
- Zupa pomidorowa156 Kcal / 100 g
- Racuchy z jabłkiem155 Kcal / 100 g
- Pierogi leniwe189 Kcal / 100 g
- Gulasz wieprzowy186 Kcal / 100 g