-
Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek 18.01.2021
pon.Weka (pieczywo pszenne)(1) z masłem (2)
i dżemem truskawkowym. Kakao(1,2)235,25 kcal Zupa ogórkowa (1,8,9,11,12,13) z ziemniakami (1).
Racuchy z musem truskawkowym (1,2,3)
Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)562,00 kcal Ciasto owocowe (1,2,3), mleko (2)
198,14 kcal19.01.2021
wt.Chleb mazowiecki (1,8,9) z masłem (2),
Parówka Basiuni (1,2,8,9,11,13), sos pomidorowy,
Herbata owocowa549 kcal Zupa koperkowa (1,2,8,11,12,13) z ryżem (1),
Ziemniaki, sznycel, kapusta zasmażana (1,2,3,8,11,13)685 kcal Mus grysikowy (2) z sokiem malinowym,
150,30 kcal 20.01.2021
śr.Chałka pszenna (1,2) z masłem (2)
Zupa mleczna(1,2,3),
banan
229,37 kcal
Rosół (1,3,14) z makaronem (1,3), ziemniaki (1,2), filet panierowany (1,2,8,10,11,13),
surówka (kapusta pekińska, marchewka, ogórek),
napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13)563,00 kcal Andruty z kremem (wyrób własny) (1,2,8),
Mleko (2)238 kcal 21.01.2021
czw.Chleb mazowiecki (pieczywo pszenno-żytnie)(1),
chleb słonecznikowy (pieczywo pszenno-żytnie) (1,6,9) z masłem (2),
szynka krucha (1,2,3,8,11,12,13), papryka,
kakao (1,2,8)412,00 kcal Zupa brokułowa (8,9,11,12,13) z ziemniakami (1).
pierogi leniwe (1,3), surówka z marchewki, jabłka
Napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13)523,60 kcal Jogurt(2) owocowy z musli (6,7,9)
163,00 kcal 22.01.2021
pt.Chleb mazowiecki (pszenno-żytni) (1),
chleb graham (pszenny) (1,3) z masłem (2) ),
pasta serowo-rybna (2, 1,4,8,13), ogórek.
Herbata z cytryną372,00 kcal Zupa jarzynowa z ziemniakami(1,8,9,11,12,13)
zabielana śmietaną (2).
Ziemniaki, ryba po grecku, marchewka garnirowana z miodem (1,2,3,4,8,9,11,12)
Napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13) ))486,19 kcal
Budyń (wyrób własny) z sokiem malinowym (1,2)
65 kcal
-
WYKAZ ALERGENÓW
1.Gluten: pszenny, żytni
2. Mleko
3. Jajka
4. Ryby
5. Skorupiaki
6. Orzechy
7. Orzechy ziemne (arachidowe)
8. Soja
9. Sezam
10. Dwutlenek siarki i siarczany (E220-228)
11.Gorczyca
12. Łubin
13. Seler
14. MięczakiWędliny mogą zawierać śladowe ilości: zbóż, białek mleka krowiego, soji, gorczycy, selera wg producenta
Potrawy przygotowane są zgodnie z systemem HACCP.
Woda dostępna w ciągu całego dnia pobytu dziecka w przedszkolu.Życzymy SMACZNEGO!
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
PRZEPRASZAMY!
-
Fakty żywieniowe
- Zupa pomidorowa156 Kcal / 100 g
- Racuchy z jabłkiem155 Kcal / 100 g
- Pierogi leniwe189 Kcal / 100 g
- Gulasz wieprzowy186 Kcal / 100 g