Jadłospis

18.01.2020 -22.01.2021
  • Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
    18.01.2021
    pon.
    Weka (pieczywo pszenne)(1) z masłem (2)
    i dżemem truskawkowym. Kakao(1,2)

    235,25 kcal
    Zupa ogórkowa (1,8,9,11,12,13) z ziemniakami (1).
    Racuchy z musem truskawkowym (1,2,3)
    Napar owocowy (może zawierać: 8,11,12,13)

    562,00 kcal
    Ciasto owocowe (1,2,3), mleko (2)


    198,14 kcal
    19.01.2021
    wt.
    Chleb mazowiecki (1,8,9) z masłem (2),
    Parówka Basiuni (1,2,8,9,11,13), sos pomidorowy,
    Herbata owocowa

    549 kcal
    Zupa koperkowa (1,2,8,11,12,13) z ryżem (1),
    Ziemniaki, sznycel, kapusta zasmażana (1,2,3,8,11,13)

    685 kcal
    Mus grysikowy (2) z sokiem malinowym,

    150,30 kcal
    20.01.2021
    śr.
    Chałka pszenna (1,2) z masłem (2)
    Zupa mleczna(1,2,3),
    banan

    229,37 kcal

    Rosół (1,3,14) z makaronem (1,3), ziemniaki (1,2), filet panierowany (1,2,8,10,11,13),
    surówka (kapusta pekińska, marchewka, ogórek),
    napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13)

    563,00 kcal
    Andruty z kremem (wyrób własny) (1,2,8),
    Mleko (2)

    238 kcal
    21.01.2021
    czw.
    Chleb mazowiecki (pieczywo pszenno-żytnie)(1),
    chleb słonecznikowy (pieczywo pszenno-żytnie) (1,6,9) z masłem (2),
    szynka krucha (1,2,3,8,11,12,13), papryka,
    kakao (1,2,8)

    412,00 kcal
    Zupa brokułowa (8,9,11,12,13) z ziemniakami (1).
    pierogi leniwe (1,3), surówka z marchewki, jabłka
    Napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13)

    523,60 kcal
    Jogurt(2) owocowy z musli (6,7,9)

    163,00 kcal
    22.01.2021
    pt.
    Chleb mazowiecki (pszenno-żytni) (1),
    chleb graham (pszenny) (1,3) z masłem (2) ),
    pasta serowo-rybna (2, 1,4,8,13), ogórek.
    Herbata z cytryną

    372,00 kcal
    Zupa jarzynowa z ziemniakami(1,8,9,11,12,13)
    zabielana śmietaną (2).
    Ziemniaki, ryba po grecku, marchewka garnirowana z miodem (1,2,3,4,8,9,11,12)
    Napar z owoców (może zawierać: 8,11,12,13) ))

    486,19 kcal
    Budyń (wyrób własny) z sokiem malinowym (1,2)

    65 kcal
  • WYKAZ ALERGENÓW
    1.Gluten: pszenny, żytni
    2. Mleko
    3. Jajka
    4. Ryby
    5. Skorupiaki
    6. Orzechy
    7. Orzechy ziemne (arachidowe)
    8. Soja
    9. Sezam
    10. Dwutlenek siarki i siarczany (E220-228)
    11.Gorczyca
    12. Łubin
    13. Seler
    14. Mięczaki

    Wędliny mogą zawierać śladowe ilości: zbóż, białek mleka krowiego, soji, gorczycy, selera wg producenta

    Potrawy przygotowane są zgodnie z systemem HACCP.
    Woda dostępna w ciągu całego dnia pobytu dziecka w przedszkolu.

    Życzymy SMACZNEGO!

    Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

    PRZEPRASZAMY!

  • Fakty żywieniowe
    • Zupa pomidorowa156 Kcal / 100 g
    • Racuchy z jabłkiem155 Kcal / 100 g
    • Pierogi leniwe189 Kcal / 100 g
    • Gulasz wieprzowy186 Kcal / 100 g